KILDEMARKED

23. juni, kl. 10:00 – 16:00

Kildemarked i naturskønne omgivelser

Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt og giv nostalgien lov til at bruse gennem kroppen. Den smukke Tadre Mølle i Elverdamsdalen har siden 2001 afholdt det populære Kildemarked d. 4. søndag i juni og i år er ingen undtagelse. Her på den østlige side af den naturskønne dal danner både de sammenløbende åer, skoven, stierne omkring engene og den gamle vandmølle de perfekte rammer om sommerens dejligste marked.

På møllegården har ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner genoplivet den gamle tradition med at kalde til kildemarked omkring Sankt Hans. På kildemarkeder mødes håndværkere, gøglere og kræmmere for at handle og vise frem, mens folk strømmer til for at opleve både stemning og købe originale, håndlavede varer.

Oprindeligt sagde traditionen, der har rødder tilbage i middelalderen, at man kunne blive helbredt ved at drikke af vandet fra hellige kilder, der var specielt livgivende omkring Sankt Hans. Det blev et tilløbsstykke, der gav anledning for handel og sjov og har udviklet sig til en kærkommen årlig begivenhed for hele familien. Til Kildemarkedet på Tadre Mølle er der underholdning, en lang række boder med alskens lækre varer, salg af mad, sødt og drikke samt en en fantastisk atmosfære.

TID, STED OG PRIS
23. juni, kl. 10-16
Entré: 25 kr. for voksne.
Gratis for børn og unge under 18 år.
Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

Til top
post-2063

DANSK MØLLEDAG

BEGIVENHED

DANSK MØLLEDAG

16. juni, kl. 11:00 – 16:00

OPLEV VANDETS KRÆFTER

Tadre Mølle holder traditionen tro åbent på Dansk Mølledag denne 3. søndag i juni. Med deltagelse af mere end 100 vand- og vindmøller landet over er målet med den nationale mølledag at skabe opmærksomhed om vore gamle vand- og vindmøller – og forståelse for nødvendigheden af at bevare denne del af vores kulturarv.

På Tadre Mølle kan I besøge udstillingen ”Vandmøllernes dal”, gå på opdagelse på møllen, opleve det nyrestaurerede møllehjul og se den gamle vandmølle male korn. Besøg også caféen og butikken i stuehuset, hvor den forrige ejer Mølle-Marie boede og inviterede gæster indenfor. Her kan I forfriske jer med kaffe og kage og købe nymalet mel, møllebrød mm.

På www.danskmoellerforening.dk kan I få uddybende information om mølleriets historie i Danmark og se hvilke møller, der deltager på dagen.

TID, STED OG PRIS
16. juni, kl. 11:00 – 16:00
Entré: Gratis
Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

post-1256

Butik og Café

BEGIVENHED

På Tadre Mølle finder du “Mølle-Maries” hus, der i dag fungere som møllens butik, café, billetsalg og information. I butikken finder du en række skønne produkter der, udover mel fra møllen, omfatter bøger, film,  diverse postkort med motiver fra ejendommen, en lang række fine produkter fra Birkerød Keramik, smukke hyacint- og krokusglas i flere farver, gammeldags legetøj m.m. I caféen finder du et lækkert udvalgt af kaffe og sødt. Der kan købes kolde drikke, is, chokolade, kaffe, kage og gammeldags slik m.m. Al overskud fra salg i butik/café går til istandsættelse og indretning.

Prisliste café:
Kaffe/te/kakao: 20,-
Kage/ostemad: 20,-
Kaffe/te/kakao + kage/ostemad: 35,-
Diverse vand og juice: 10,-

Endvidere sælger butikken også mel, honning, glas, Birkerød keramik, ”gammeldags” legetøj, bøger/film, is og slik.

Billetter til museet:
Voksne: 25, –
Børn og unge under 18 år gratis
Grupper (+15 pers.): 15, – pr. person

Har du spørgsmål til café og butik, er du velkommen til at kontakte os på:
E tadremoelle@romu.dk
T 4631 6530
Eller på Facebook

-->
Åbent i dag
d.21-5-2019
11.00-16.00