Tadre Mølle kalder til kildemarked

06.06.2023

Pressemeddelelse
Stine Blegvad
 Foto: ROMU

Søndag den 25. juni inviterer ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner til en herlig markedsdag på den gamle møllegård. Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt, og nyd den dejlige sommerstemning i Elverdamsdalen.

Lyden af klukkende vand, vindens blide brusen i det enorme kastanjetræ og en lirekassemand, der spiller i det fjerne. Det er lyden af sommerens hyggelige og traditionsrige kildemarked ved Tadre Mølle.

Den gamle vandmølle, der ligger omringet af åer, skov, enge og velduftende blomster, vil igen i år være ramme om en dejlig markedsdag med musik, godt til ganen og en lang række boder med salg af flotte varer.

”Nye og gamle stadeholdere med alt fra pileflet og keramik til håndlavede smykker og trævarer vil denne dag bringe den gamle tradition med salg og handel omkring sankthans til live på Tadre Mølle,” fortæller Maja Kvamm, der er vikarierende inspektør ved ROMU.

Oprindeligt sagde traditionen, der har rødder tilbage i middelalderen, at man kunne blive helbredt for alverdens skavanker ved at drikke af vandet fra hellige kilder, der var specielt livgivende omkring sankthans. Det blev et tilløbsstykke, der gav anledning til handel og sjov. På møllegården har ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner side 2001 genoplivet den gamle tradition med at kalde til kildemarked. Det har udviklet sig til en kærkommen årlig begivenhed for hele familien.

På dagen kan gæster også besøge udstillingen ”Vandmøllernes Dal”, se det gamle mølleværk, og forsyne sig med kaffe, kage og andet godt i Café Maries Minde.

Tid, pris og sted
25. juni, kl. 10-16
Alm. entré. Voksne: 35 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis
Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE
Tadre Mølle skruer helt op for hyggen i efterårsferien

Tadre Mølle skruer helt op for hyggen i efterårsferien

Bål, skov, smuk natur og masser af familiehygge er på programmet, når Tadre Mølle hilser efteråret velkommen i uge 42. Besøgende på møllen kan hele efterårsferien udfordre deres kreativitet, samle-evner og madkundskaber.

X
post-3000

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

BEGIVENHED

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

19.06.2023

 Foto: ROMU

Over fire søndage i juli inviterer Tadre Mølle børn og deres familier til spændende aktiviteter. Kreative naturkunstværker udformes, naturen skal udforskes og brød skal bages i den gamle stenovn.

Sommer og søndag er i hvert fald på plads. Om der også kommer sol til de, der finder vej til Tadre Mølles alsidige og hyggelige ferieaktiviteter, må tiden vise. Men næsten uanset vejret bliver der gode muligheder for at få sig en feriesøndag fyldt med fælles oplevelser på tværs af generationer ved den kulturhistoriske perle i Elverdamsdalen.

Kreativt naturværksted

På det kreative naturværksted på Tadre Mølle skal børn og deres familier slippe deres indre kunstner løs og lave flotte kunstværker af de naturmaterialer, der findes rundt om møllen.

”Kyndige krea-vejledere vil hjælpe de besøgende med at skabe smukke kreationer af naturens materialer. Kun fantasien sætter grænser, når de besøgende gennem denne kreative aktivitet kommer tæt på naturen og skaber hyggeligt samvær,” siger museumsmedarbejder Maja Kvamm.

Det kreative naturværksted finder sted den 2. juli fra klokken 12:00-15:00.

Naturdage
Hele familien er inviteret, når Tadre Mølle holder naturdag i den smukke Elverdamsdal. Kyndige naturvejleder fra Nationalpark Skjoldungernes Land vil udstyre børn og deres familier med grej til at gå på opdagelse i naturens liv omkring den gamle vandmølle.

”Den kulturhistoriske perle Tadre Mølle ligger omgivet af smuk natur i Elverdamsdalen, og denne dag er der ekstra mulighed for at komme helt tæt på det krible- krablende liv, der findes ved møllen,” siger Maja Kvamm.

Naturdage på Tadre Mølle finder sted søndag den 16. juli og 23. juli fra klokken 11:00-14:00.

Bagedag
Den, der kommer først til mølle, får først malet melet. Korn skal kværnes til mel, og brød skal bages i Tadre Mølles gamle stenovn, når der inviteres til bagedag for hele familien.

”Oplev naturens kræfter, når den gamle vandmølle forvandler korn til mel. Få hænderne i dejen og mærk de gamle traditioner på egen krop. Der vil være forskellige aktiviteter på dagen, så alle familiens medlemmer kan sætte sanserne i brug,” siger Maja Kvamm.

Bagedagen på Tadre Mølle finder sted søndag den 20. juli fra kl. 12:00-16:00.

Billetter til alle arrangementer kan købes i Møllecafeen. Børn er gratis.

  MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Søndag den 25. juni inviterer ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner til en herlig markedsdag på den gamle møllegård. Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt, og nyd den dejlige sommerstemning i Elverdamsdalen.

  -->
  Åbent i dag
  d.24-5-2024
  11.00-16.00