BLIV FRIVILLIG PÅ TADRE MØLLE

KOM MED I FÆLLESSKABET

Har du lyst til at bidrage til bevarelsen af Sjællands smukkeste vandmølle og være med til at skabe gode oplevelser for møllens besøgende? Så skulle du tage at blive frivillig på Tadre Mølle! Som medlem af Tadre Mølles Venner kan du blive en del af fællesskabet i fire frivillige laug, der samarbejder om at udføre praktisk arbejde på møllegården.

Møllelauget
Bliv uddannet som “møller” og vær med til at formidle vandmøllens historie. Som møller vil du blive oplært i at betjene anlægget, demonstrere, hvordan man maler mel og fortælle møllens historie ved arrangementer og omvisninger.

Havelauget
Tadre Mølles 1800-tals kålgård og Møllemaries blomsterhave passes af det frivillige havelaug. Hvis du holder af havebrug og havearbejde og gerne vil arbejde med historiske haver, kunne havelauget være noget for dig.

Cafélauget
Vær med til at drive den hyggelige butik og café, som er indrettet i Mølle-Maries gamle stuer. Som frivillig i Cafélauget bliver du en del af et varmt fællesskab, der serverer kaffe, kage og drikkevarer samt sælger billetter til møllens mange glade gæster.

Håndværkerlauget
Er du tidligere håndværker, eller har du blot hænderne skruet rigtigt på? Så kunne håndværkerlauget være noget for dig. Her udfører pensionerede håndværkere vedligeholdelsesarbejde på møllegården.

Har du lyst til at være med, er du velkommen til at kontakte Tadre Mølles Venner via e-mail på tadremoellesvenner.com eller formand Jørgen Søgård på tlf. 28700366.

Læs mere om foreningen Tadre Mølles Venner her.

X
post-3000

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

BEGIVENHED

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

19.06.2023

 Foto: ROMU

Over fire søndage i juli inviterer Tadre Mølle børn og deres familier til spændende aktiviteter. Kreative naturkunstværker udformes, naturen skal udforskes og brød skal bages i den gamle stenovn.

Sommer og søndag er i hvert fald på plads. Om der også kommer sol til de, der finder vej til Tadre Mølles alsidige og hyggelige ferieaktiviteter, må tiden vise. Men næsten uanset vejret bliver der gode muligheder for at få sig en feriesøndag fyldt med fælles oplevelser på tværs af generationer ved den kulturhistoriske perle i Elverdamsdalen.

Kreativt naturværksted

På det kreative naturværksted på Tadre Mølle skal børn og deres familier slippe deres indre kunstner løs og lave flotte kunstværker af de naturmaterialer, der findes rundt om møllen.

”Kyndige krea-vejledere vil hjælpe de besøgende med at skabe smukke kreationer af naturens materialer. Kun fantasien sætter grænser, når de besøgende gennem denne kreative aktivitet kommer tæt på naturen og skaber hyggeligt samvær,” siger museumsmedarbejder Maja Kvamm.

Det kreative naturværksted finder sted den 2. juli fra klokken 12:00-15:00.

Naturdage
Hele familien er inviteret, når Tadre Mølle holder naturdag i den smukke Elverdamsdal. Kyndige naturvejleder fra Nationalpark Skjoldungernes Land vil udstyre børn og deres familier med grej til at gå på opdagelse i naturens liv omkring den gamle vandmølle.

”Den kulturhistoriske perle Tadre Mølle ligger omgivet af smuk natur i Elverdamsdalen, og denne dag er der ekstra mulighed for at komme helt tæt på det krible- krablende liv, der findes ved møllen,” siger Maja Kvamm.

Naturdage på Tadre Mølle finder sted søndag den 16. juli og 23. juli fra klokken 11:00-14:00.

Bagedag
Den, der kommer først til mølle, får først malet melet. Korn skal kværnes til mel, og brød skal bages i Tadre Mølles gamle stenovn, når der inviteres til bagedag for hele familien.

”Oplev naturens kræfter, når den gamle vandmølle forvandler korn til mel. Få hænderne i dejen og mærk de gamle traditioner på egen krop. Der vil være forskellige aktiviteter på dagen, så alle familiens medlemmer kan sætte sanserne i brug,” siger Maja Kvamm.

Bagedagen på Tadre Mølle finder sted søndag den 20. juli fra kl. 12:00-16:00.

Billetter til alle arrangementer kan købes i Møllecafeen. Børn er gratis.

  MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Søndag den 25. juni inviterer ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner til en herlig markedsdag på den gamle møllegård. Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt, og nyd den dejlige sommerstemning i Elverdamsdalen.

  -->
  Åbent i dag
  d.21-6-2024
  11.00-16.00