ERROR: Please select a event archive page in eventON Settings > Events Paging > Select Events Page

X
post-3000

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

BEGIVENHED

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

19.06.2023

 Foto: ROMU

Over fire søndage i juli inviterer Tadre Mølle børn og deres familier til spændende aktiviteter. Kreative naturkunstværker udformes, naturen skal udforskes og brød skal bages i den gamle stenovn.

Sommer og søndag er i hvert fald på plads. Om der også kommer sol til de, der finder vej til Tadre Mølles alsidige og hyggelige ferieaktiviteter, må tiden vise. Men næsten uanset vejret bliver der gode muligheder for at få sig en feriesøndag fyldt med fælles oplevelser på tværs af generationer ved den kulturhistoriske perle i Elverdamsdalen.

Kreativt naturværksted

På det kreative naturværksted på Tadre Mølle skal børn og deres familier slippe deres indre kunstner løs og lave flotte kunstværker af de naturmaterialer, der findes rundt om møllen.

”Kyndige krea-vejledere vil hjælpe de besøgende med at skabe smukke kreationer af naturens materialer. Kun fantasien sætter grænser, når de besøgende gennem denne kreative aktivitet kommer tæt på naturen og skaber hyggeligt samvær,” siger museumsmedarbejder Maja Kvamm.

Det kreative naturværksted finder sted den 2. juli fra klokken 12:00-15:00.

Naturdage
Hele familien er inviteret, når Tadre Mølle holder naturdag i den smukke Elverdamsdal. Kyndige naturvejleder fra Nationalpark Skjoldungernes Land vil udstyre børn og deres familier med grej til at gå på opdagelse i naturens liv omkring den gamle vandmølle.

”Den kulturhistoriske perle Tadre Mølle ligger omgivet af smuk natur i Elverdamsdalen, og denne dag er der ekstra mulighed for at komme helt tæt på det krible- krablende liv, der findes ved møllen,” siger Maja Kvamm.

Naturdage på Tadre Mølle finder sted søndag den 16. juli og 23. juli fra klokken 11:00-14:00.

Bagedag
Den, der kommer først til mølle, får først malet melet. Korn skal kværnes til mel, og brød skal bages i Tadre Mølles gamle stenovn, når der inviteres til bagedag for hele familien.

”Oplev naturens kræfter, når den gamle vandmølle forvandler korn til mel. Få hænderne i dejen og mærk de gamle traditioner på egen krop. Der vil være forskellige aktiviteter på dagen, så alle familiens medlemmer kan sætte sanserne i brug,” siger Maja Kvamm.

Bagedagen på Tadre Mølle finder sted søndag den 20. juli fra kl. 12:00-16:00.

Billetter til alle arrangementer kan købes i Møllecafeen. Børn er gratis.

  MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Søndag den 25. juni inviterer ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner til en herlig markedsdag på den gamle møllegård. Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt, og nyd den dejlige sommerstemning i Elverdamsdalen.

  post-3035

  Julemarked på Tadre Mølle

  BEGIVENHED

  Nu’ det jul igen, og så er det tid til julemarked på Tadre Mølle.

  Tradition tro byder Tadre Mølles Venner og ROMU til julemarked på den historiske og smukke vandmølle. Første søndag i december kan familie, venner og voksne som børn som altid, få en dejlig adventssøndag med oplevelser for alle

  Møllegårdsnissen har hvilet sig helt siden sidste jul, så det er på tide, at vi får ham ud af fjerene!

  Samtidig bugner markedsboderne med alskens håndlavede og unikke kvalitetsprodukter, mens duften fra gløgg, vafler og andet godt spreder sig på møllegårdens område.

  Vi garanterer gode gaveidéer, stemningsfulde smagsindtryk og julens allerbedste dufte.

  Vi glæder os til at byde julen velkommen sammen med jer på den gamle vandmølle i den eventyrlige og naturskønne Elverdamsdal.

  TID, PRIS OG STED:
  1. december kl. 10.00-16.00.
  Alm. entré. 35 kr. for voksne.Børn og unge under 18 år: Gratis.
  Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø.

  post-3033

  KILDEMARKED PÅ TADRE MØLLE

  BEGIVENHED

  ROMU og Tadre Mølles Venner inviterer d. 23. juni til sommerens hyggelige Kildemarked. Møllegården vil summe af aktivitet ved de mange farverige boder, hvor du kan købe lokalt håndværk, kunst og delikatesser.

  Kildemarkeder har været en tradition i Danmark siden middelalderen. Man troede dengang, at vandet fra hellige kilder var særligt effektivt mod sygdomme i dagene omkring Sankt Hans. Folk valfartede derfor til de hellige kilder på dette tidspunkt af året for at drikke de livgivende dråber – og det gav anledning til handel og festligheder.

  I mere end to årtier har Tadre Mølle dannet en smuk og historisk ramme om et årligt kildemarked for både store og små. Ud over det brede udvalg af boder sørger ROMU og Tadre Mølles Venner for en dag fyldt med fantastiske oplevelser i og omkring den charmerende gamle vandmølle. Der vil være underholdning med musik og gøgl, man kan besøge det fungerende mølleværk, slappe af i Café Maries Minde eller tage en spadseretur langs de smukke enge og skovområder.

  Så kig forbi og vær med til at skabe en dejlig sommerdag ved Tadre Mølle.

  Tid, pris, sted
  23. juni kl. 10.00-16.00
  Entre: voksne: 35 kr., børn u. 18: gratis
  Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø

  post-3012

  KRIBLE-KRABLEDAG PÅ TADRE MØLLE

  BEGIVENHED

  Danmarks Naturfredningsforening i Lejre inviterer i samarbejde med ROMU og Tadre Mølles Venner til den traditionsrige krible-krable-dag på Tadre Mølle i anledningen af Naturens Uge, hvor vi sætter fokus på naturoplevelser!

  Det rige naturområde i Elverdamsdalen, der omkranser Tadre Mølle, byder på et væld af muligheder. Lån udstyr af Den Rullende Naturskole og gå på opdagelse med vores guider i bækken og i møllesøen. Vi bager pandekager ved bål.

  Krible-krable-arrangementet er velegnet til en hyggelig og aktiv familieudflugt for små og større børn og (bedste)forældre samt grupper. Tag gerne frokostkurven med og nyd den i møllegårdens omgivelser. Husk ekstra sokker og praktisk tøj. Besøg den arbejdende vandmølle og få gode historier fra fordums tid.

  Café Maries Minde er åben med salg af kaffe og kage.

  Tid, pris og sted
  9. september, kl. 10-14
  Aktiviteten er gratis.
  Alm. entré til møllen. 35 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.
  Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

  Kontaktperson for yderligere informationer:
  Carsten Christiansen, DN
  E: carstenchristiansen@yahoo.com
  T: 50721683

  post-3011

  PLANTEMARKED

  BEGIVENHED

  Tadre Mølles læge- og nyttehavefolk inviterer i samarbejde med Tadre Mølle venner traditionen tro til Plantemarked ved Tadre Mølles egen læge- og nytteurtehave. Her kan du gøre dig et godt køb i de naturskønne omgivelser i Elverdamsdalen.

  Inviteret er alle, der enten ønsker at købe, bytte eller sælge planter – eller sælge og fremvise produkter, som er fremstillet af planter, eksempelvis naturkosmetik, saft, marmelade, brød, plantefarvet garn, pileflet, trædrejning frugt og grønt og meget mere. Har du lyst til at deltage aktivt i plantemarkedet, kan du kontakte Anne-Grethe Rødvig på tlf. 30 69 92 01.

  Nyttehavefolket sælger vegetarisk mad fra teltet ved haverne og Tadre Mølles venner sælger mad, kaffe og kage fra Café Maries Minde.

  Kig forbi mølleværket og oplev, hvordan vandhjulet i århundreder har givet kraft til kværnen og se udstillingen ”Vandmøllernes dal”. På plantemarkedet kan I i øvrigt nyde de dejlige haver på møllegården og gå en tur ad trampestierne omkring engene.

  Tid og sted
  16. september kl. 12-15
  Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23, Hvalsø

  Kontaktperson for tilmelding og yderligere information:
  Anne-Grethe Rødvig
  E-mail: ag.roedvig@mail.dk.
  Telefon: 3069 9201

  -->
  Åbent i dag
  d.27-2-2024
  11.00-16.00