april, 2023

06apr(apr 6)11:0010(apr 10)16:00PÅSKE PÅ TADRE MØLLE

Mere

Detaljer om begivenheden

Tadre Mølle inviterer til ægte forårshygge og familietid, når vi Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. Påskedag åbner op for påskeværksteder, påskeÆGtiviteter og hyggelige historier om Møllemarie ved den gamle vandmølle.

I påsken har hele familien en dejlig anledning til at tage turen til Tadre Mølle i den forårsgrønne og naturskønne Elverdamsdal. I et samarbejde mellem ROMU og Tadre Mølles Venner inviterer vi til aktiviteter, hygge og sjov for hele familien.

Gå på opdagelse i naturen, se køerne blive lukket ud på de grønne enge og lav skønne kreationer i påskeværkstederne. Hør muntre historier om Møllemarie og dyst i den traditionsrige og populære ”æggerafting” ned ad Taderød Bæk.

Der er nok at tage sig til ved Tadre Mølle og i påskedagene kan I opleve det store møllehjul bruse for fulde drøm og omdanne vandets kræfter til nymalet mel. I kan også opleve udstillingen i laden om møllehistorien og Elverdamsdalens natur samt nyde lækre fornøjelser i Café Maries Minde.

Program:

6. april (Skærtorsdag): Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00. Køerne lukkes på græs kl. 12:00. Historier om Mølle-Marie i Svinehuset kl 13:00.

7. april (Langfredag): Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00. Påskeværksted med påskeæg og uld-lam kl 11:00-15:00 i Nationalparkens rum. Historier om Mølle-Marie i Svinehuset kl 13:00.

8. april: Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00.

9. og 10. april (Påskesøndag og 2. påskedag): Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00. Æggerafting og æggedekoration kl. 12:00-16:00.


Pris og sted
Alm. entré. 35 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.
Tadre Møllevej 23, 4320 Hvalsø

Det er muligt at betale med kontanter og MobilePay.

Tidspunkt

6 (Torsdag) 11:00 - 10 (Mandag) 16:00

Adresse

Tadre Mølle

Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø

X
post-3000

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

BEGIVENHED

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

19.06.2023

 Foto: ROMU

Over fire søndage i juli inviterer Tadre Mølle børn og deres familier til spændende aktiviteter. Kreative naturkunstværker udformes, naturen skal udforskes og brød skal bages i den gamle stenovn.

Sommer og søndag er i hvert fald på plads. Om der også kommer sol til de, der finder vej til Tadre Mølles alsidige og hyggelige ferieaktiviteter, må tiden vise. Men næsten uanset vejret bliver der gode muligheder for at få sig en feriesøndag fyldt med fælles oplevelser på tværs af generationer ved den kulturhistoriske perle i Elverdamsdalen.

Kreativt naturværksted

På det kreative naturværksted på Tadre Mølle skal børn og deres familier slippe deres indre kunstner løs og lave flotte kunstværker af de naturmaterialer, der findes rundt om møllen.

”Kyndige krea-vejledere vil hjælpe de besøgende med at skabe smukke kreationer af naturens materialer. Kun fantasien sætter grænser, når de besøgende gennem denne kreative aktivitet kommer tæt på naturen og skaber hyggeligt samvær,” siger museumsmedarbejder Maja Kvamm.

Det kreative naturværksted finder sted den 2. juli fra klokken 12:00-15:00.

Naturdage
Hele familien er inviteret, når Tadre Mølle holder naturdag i den smukke Elverdamsdal. Kyndige naturvejleder fra Nationalpark Skjoldungernes Land vil udstyre børn og deres familier med grej til at gå på opdagelse i naturens liv omkring den gamle vandmølle.

”Den kulturhistoriske perle Tadre Mølle ligger omgivet af smuk natur i Elverdamsdalen, og denne dag er der ekstra mulighed for at komme helt tæt på det krible- krablende liv, der findes ved møllen,” siger Maja Kvamm.

Naturdage på Tadre Mølle finder sted søndag den 16. juli og 23. juli fra klokken 11:00-14:00.

Bagedag
Den, der kommer først til mølle, får først malet melet. Korn skal kværnes til mel, og brød skal bages i Tadre Mølles gamle stenovn, når der inviteres til bagedag for hele familien.

”Oplev naturens kræfter, når den gamle vandmølle forvandler korn til mel. Få hænderne i dejen og mærk de gamle traditioner på egen krop. Der vil være forskellige aktiviteter på dagen, så alle familiens medlemmer kan sætte sanserne i brug,” siger Maja Kvamm.

Bagedagen på Tadre Mølle finder sted søndag den 20. juli fra kl. 12:00-16:00.

Billetter til alle arrangementer kan købes i Møllecafeen. Børn er gratis.

  MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Søndag den 25. juni inviterer ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner til en herlig markedsdag på den gamle møllegård. Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt, og nyd den dejlige sommerstemning i Elverdamsdalen.

  -->
  Åbent i dag
  d.24-5-2024
  11.00-16.00