april, 2023

01apr11:0010(apr 10)16:00PÅSKE PÅ TADRE MØLLE

Mere

Detaljer om begivenheden

Tadre Mølle inviterer til ægte forårshygge og familietid, når vi Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag og 2. Påskedag åbner op for påskeværksteder, påskeÆGtiviteter og hyggelige historier om Møllemarie ved den gamle vandmølle.

I påsken har hele familien en dejlig anledning til at tage turen til Tadre Mølle i den forårsgrønne og naturskønne Elverdamsdal. I et samarbejde mellem ROMU og Tadre Mølles Venner inviterer vi til aktiviteter, hygge og sjov for hele familien.

Gå på opdagelse i naturen, se køerne blive lukket ud på de grønne enge og lav skønne kreationer i påskeværkstederne. Hør muntre historier om Møllemarie og dyst i den traditionsrige og populære ”æggerafting” ned ad Taderød Bæk.

Der er nok at tage sig til ved Tadre Mølle og i påskedagene kan I opleve det store møllehjul bruse for fulde drøm og omdanne vandets kræfter til nymalet mel. I kan også opleve udstillingen i laden om møllehistorien og Elverdamsdalens natur samt nyde lækre fornøjelser i Café Maries Minde.

Program:

1. og 2. april: Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00.

6. april (Skærtorsdag): Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00. Køerne lukkes på græs kl. 12:00. Historier om Mølle-Marie i Svinehuset kl 13:00.

7. april (Langfredag): Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00. Påskeværksted med påskeæg og uld-lam kl 11:00-15:00 i Nationalparkens rum. Historier om Mølle-Marie i Svinehuset kl 13:00.

8. april: Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00.

9. og 10. april (Påskesøndag og 2. påskedag): Møllen og caféen har åbent kl. 11:00-16:00. Æggerafting og æggedekoration kl. 12:00-16:00.


Pris og sted
Alm. entré. 35 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.
Tadre Møllevej 23, 4320 Hvalsø

Det er muligt at betale med kontanter og MobilePay.

Tidspunkt

1 (Lørdag) 11:00 - 10 (Mandag) 16:00

Adresse

Tadre Mølle

Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø

Til top
X
post-2856

Så er det tid til at vække møllegårdnissen – Tadre Mølle inviterer til julemarked

BEGIVENHED

Så er det tid til at vække møllegårdnissen – Tadre Mølle inviterer til julemarked

23.11.2022

Pressemeddelelse

Møllegårdsnissen har sovet næsten lige siden sidste jul, så nu er det tid til at vække ham igen, mener Tadre Mølles Venner og ROMU, som inviterer til julemarked på Tadre Mølle. Foto: ROMU

Alt er ved det gode gamle, når Tadre Mølles Venner sammen med museumsorganisationen ROMU igen i år inviterer til julemarked ved den historiske og smukke vandmølle søndag den 4. december klokken 10-16.

Af: Stine Blegvad

Smagen af vafler, duften af gløgg og fornemmelsen af godt håndværk – kan man forestille sig en bedre måde at slå julestemningen an på?

Det skulle da måske lige være, hvis det hele fandt sted i autentiske, historiske omgivelser på et naturskønt sted med plads til både krudtugler og sprællenisser.

Og hvis det så oven i købet var et sted, hvor man kunne finde en god, personlig gave eller supplere julepynten derhjemme med nye yndlinge… så bliver det vel næppe meget bedre.

Sådan en skøn adventssøndag kan familier og andet godtfolk se frem til, hvis de lægger vejen forbi Tadre Mølle anden søndag i advent.

”Julen bliver næsten magisk, når vi årligt mødes til Tadre Mølles julemarked. Julestemningen fylder møllens smukke bygninger, og her er fyldt med boder, hvor dygtige folk sælger julevarer, mundgodt og håndlavede julegaver i kvalitetsmaterialer. Traditionen tro skal vi selvfølgelig også have børnenes hjælp til at vække den søvnige møllegårdsnisse,” fortæller Maja Kvamm, ROMUs projektmedarbejder ved Tadre Mølle.

Tadre Mølles Venner og ROMU byder julen velkommen på den gamle vandmølle i den eventyrlige og naturskønne Elverdamsdal anden søndag i advent, den 4. december klokken 10-16.

Tid, Pris, Sted

4. december kl. 10-16

Alm. entré. 35 kr. for voksne.
Børn og unge under 18 år: Gratis.

Tadre Mølle, Tadre Møllevej 23

Gå på opdagelse i ROMUs øvrige juleaktiviteter her.

MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE

Tadre Mølle skruer helt op for hyggen i efterårsferien

Tadre Mølle skruer helt op for hyggen i efterårsferien

Bål, skov, smuk natur og masser af familiehygge er på programmet, når Tadre Mølle hilser efteråret velkommen i uge 42. Besøgende på møllen kan hele efterårsferien udfordre deres kreativitet, samle-evner og madkundskaber.

Et ikon fylder rundt – Mølle Maries 120 års fødselsdag

Et ikon fylder rundt – Mølle Maries 120 års fødselsdag

Et ikon fylder rundt - Mølle Maries 120 års fødselsdag 10.08.2022Af Maja Lindholm KvammMølle Marie boede og arbejdede det meste af sit liv på Tadre Mølle i Elverdamsdalen. Foto: ROMU. Marie Hansens ufravigelige og altid åbenlyse kærlighed til Tadre Mølle, hendes...

-->
Åbent i dag
d.20-3-2023
11.00-16.00