april, 2022

14apr11:0015:00Påske på Tadre MølleTadre Mølle inviterer til ægte forårshygge og familietid, når vi skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag åbner for påskeværksteder og håndarbejde ved den gamle vandmølle

Mere

Detaljer om begivenheden

Tadre Mølle inviterer til ægte forårshygge og familietid, når vi skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag lukker op for påskeværksteder og håndarbejde ved den gamle vandmølle.

Påsken og foråret bliver for alvor skudt i gang skærtorsdag, når køerne bliver sat ud på de grønne enge omkring Tadre Mølle. Alle er velkommen til at være med, når de glade køer kommer ud.

Køerne kommer på græs ved Tadre Mølle skærtorsdag kl. 12:00

Langfredag er der plads til håndværk og fordybelse, når påskeværkstedet åbner op. Her kan du prøve at filte påskeæg, lave uld-lam og garnkyllinger i hyggelige omgivelser med kyndig vejledning.

Påskeværksted langfredag er fra kl. 11:00-15:00

Påskesøndag og 2. påskedag byder Tadre Mølle på den populære ”æggerafting” ned ad Taderød Bæk, hvor der konkurreres i hvis æg, der kommer først ned til broen ved Tadre Møllevej.
Der males traditionelle påskeæg med vandfaste farver, som man kan bruge til den store æggerafting ned af bækken.

Æggerafting er påskedag og 2. påskedag, begge dage fra kl. 12:00-16:00

 

Tadre Mølle har normal åbningstid i påsken 14.-18. april. kl: 11:00-16:00

 • Her kan du besøge den gamle vandmølle og se hvordan man har malet mel i gamle dage.
 • Museumsudstillingen byder på en spændende opdagelse i dansk møllehistorie.
 • I “Maries stue” kan du købe kaffe, lækker kage og drikkevarer, serveret af Tadre Mølles venner.
 • Gå en tur i de skønne naturomgivelser i skovene omkring Tadre Mølle

 

Tid, pris og sted
Påskeaktiviteter Tadre Mølle
14., 15., 17. og 18. april
Kl. 11-15
(Ingen aktiviteter lørdag den 16. april, men museum og cafe er åbent kl. 11-16)
Tadre Møllevej 23
4320 Hvalsø
Alm. entré. 35 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis

Tidspunkt

(Torsdag) 11:00 - 15:00

Adresse

Tadre Mølle

Tadre Møllevej 23, 4330 Hvalsø

X
post-3000

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

BEGIVENHED

Oplev sjove sommersøndage for hele familien på Tadre Mølle

19.06.2023

 Foto: ROMU

Over fire søndage i juli inviterer Tadre Mølle børn og deres familier til spændende aktiviteter. Kreative naturkunstværker udformes, naturen skal udforskes og brød skal bages i den gamle stenovn.

Sommer og søndag er i hvert fald på plads. Om der også kommer sol til de, der finder vej til Tadre Mølles alsidige og hyggelige ferieaktiviteter, må tiden vise. Men næsten uanset vejret bliver der gode muligheder for at få sig en feriesøndag fyldt med fælles oplevelser på tværs af generationer ved den kulturhistoriske perle i Elverdamsdalen.

Kreativt naturværksted

På det kreative naturværksted på Tadre Mølle skal børn og deres familier slippe deres indre kunstner løs og lave flotte kunstværker af de naturmaterialer, der findes rundt om møllen.

”Kyndige krea-vejledere vil hjælpe de besøgende med at skabe smukke kreationer af naturens materialer. Kun fantasien sætter grænser, når de besøgende gennem denne kreative aktivitet kommer tæt på naturen og skaber hyggeligt samvær,” siger museumsmedarbejder Maja Kvamm.

Det kreative naturværksted finder sted den 2. juli fra klokken 12:00-15:00.

Naturdage
Hele familien er inviteret, når Tadre Mølle holder naturdag i den smukke Elverdamsdal. Kyndige naturvejleder fra Nationalpark Skjoldungernes Land vil udstyre børn og deres familier med grej til at gå på opdagelse i naturens liv omkring den gamle vandmølle.

”Den kulturhistoriske perle Tadre Mølle ligger omgivet af smuk natur i Elverdamsdalen, og denne dag er der ekstra mulighed for at komme helt tæt på det krible- krablende liv, der findes ved møllen,” siger Maja Kvamm.

Naturdage på Tadre Mølle finder sted søndag den 16. juli og 23. juli fra klokken 11:00-14:00.

Bagedag
Den, der kommer først til mølle, får først malet melet. Korn skal kværnes til mel, og brød skal bages i Tadre Mølles gamle stenovn, når der inviteres til bagedag for hele familien.

”Oplev naturens kræfter, når den gamle vandmølle forvandler korn til mel. Få hænderne i dejen og mærk de gamle traditioner på egen krop. Der vil være forskellige aktiviteter på dagen, så alle familiens medlemmer kan sætte sanserne i brug,” siger Maja Kvamm.

Bagedagen på Tadre Mølle finder sted søndag den 20. juli fra kl. 12:00-16:00.

Billetter til alle arrangementer kan købes i Møllecafeen. Børn er gratis.

  MERE INDHOLD FRA TADRE MØLLE

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Tadre Mølle kalder til Kildemarked

  Søndag den 25. juni inviterer ROMU i samarbejde med Tadre Mølles Venner til en herlig markedsdag på den gamle møllegård. Kom og vær med, når den danske sommer står i pragt, og nyd den dejlige sommerstemning i Elverdamsdalen.

  -->
  Åbent i dag
  d.19-7-2024
  11.00-16.00